Vlaška 92, Zagreb 10000, Croatia tel: +385 (0)91 46 40 690 email: info@studio-kairos.com Bed & Breakfast i apartman u centru Zagreba

Uvjeti korištenja

1. Opće odredbe

Ovi Opći uvjeti definiraju odnose i odgovornosti pružatelja usluge (u daljnjem tekstu bed&breakfast Studio Kairos, ili pružatelj b&b usluge, ili samo pružatelj) i korisnika usluge (u daljnjem tekstu putnika, gosta, posjetitelja ili samo korisnika). Rezervacijom smještaja u Studiju Kairos korisnik usluge prihvaća sve odredbe Općih uvjeta i obvezuje se na poštivanje hrvatskih zakona i propisa.

Ukoliko ne prihvaćate Opće uvjete, molimo vas da ne koristite naše usluge.

2. Vlasništvo, opis usluge i kategorizacija

Bed&Breakfast Studio Kairos zaštitni je znak (brend) tvrtke Studio 92 d.o.o. turističke agencije za turizam i usluge. Znak Bed&Breakfast Studio Kairos zaštićen je u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo.

Bed&Breakfast Studio Kairos pruža uslugu noćenja s doručkom u četiri smještajne jedinice (Bakina soba, Zanatska soba, Soba pisaca i Muzička soba). Svaka soba ima vlastitu kupaonicu s tuš kabinom, umivaonikom i zahodskom školjkom. Ukupni kapacitet Studija Kairos je 12 osoba. Gosti mogu koristiti zajedničku prostoriju (dnevni boravak) u kojoj se nalazi blagovaona, dok korištenje kuhinje gostima nije dozvoljeno. Gostima je na raspolaganju terasa na kojoj je dozvoljeno pušenje. Od dodatnih usluga, gosti uz nadoplatu mogu koristiti puni pansion, piće sa šanka, iznajmljivanje bicikala, korištenje  perilice i sušilica rublja, glačala te office paket, tj. korištenje tablet računala, printanje i faksiranje dokumenata.

Bed&Breakfast Studio Kairos kategoriziran je s 3 zvjezdice  prema službenoj kategorizaciji nadležne institucije, te na temelju uvida u stvarno stanje smještaja.

3.  Obaveze Studija Kairos

Djelatnici Studija Kairos se obavezuju na kvalitetno pružanje usluge, informiranje gostiju i stvaranje uvjeta za ugodan boravak svih posjetitelja.  Pružatelj usluge će sve svoje  obaveze izvršavati sukladno dobrim običajima u turizmu i posebnim uzancama u ugostiteljstvu, osim u izvanrednim okolnostima kao što su elementarne nepogode (potresi, poplave, požari, suše); nemiri, štrajkovi, demonstracije, terorističke akcije i ograničenja izdana od strane države (mobilizacija, zabrana izlaska iz zemlje, rat i sl.)

4. Obaveze gosta

Gost je dužan poštivati naše Opće uvjete i Kućni red, posjedovati valjane osobne dokumente i putne isprave te poštivati hrvatske zakone i propise. Prilikom rezervacije, gost  je dužan uplatiti 30 posto od ukupne cijene usluge. Ukoliko gost u rezervirani smještaj ne dođe do ponoći na dan početka usluge, a nije se javio pružatelju usluge, rezervacija se smatra otkazanom, a Studio Kairos zadržava iznos koji je uplaćen kod rezervacije.
Prilikom dolaska je gost dužan pružatelju usluga predati dokument o avasno plaćenoj rezervaciji (Voucher/potvrdu  dobivenu e-mailom), dok je cjelokupni iznos smještaja i ostalih usluga obavezan platiti prije odlaska

Potvrdom rezervacije gost se obvezuje da će, ukoliko uzrokuje bilo kakvo oštećenje tijekom boravka u Studiju Kairos, pružatelju usluga na licu mjesta platiti svu nastalu štetu.

5.  Korištenje podataka

Kod rezervacije smještaja korisnik usluge  dobrovoljno daje svoje istinite podatke za koje se pružatelj usluge obavezuje da ih neće proslijeđivati trećim osobama, osim za potrebe prijave gosta nadležnom turističkom uredu ili za statističke potrebe. Osobni podaci korisnika potrebni su  radi realizacije tražene usluge i daljnju međusobnu komunikaciju s ciljem stalnog unapređenja ponude. Gosti  pristaju da se njihove izjave o kvaliteti usluge i ponude u Studiju Kairos, koje su dane na licu mjesta ili na internetu i društvenim mrežama,  mogu koristiti u daljnjoj promociji Studija Kairos.

Kako bismo uvijek imali točne podatke korisnika usluge, molimo vas da nas obavijestite ukoliko dođe do promjene u vašim osobnim podacima.

6.  Korištenje web stranice

Domena www.studio-kairos.com u vlasništvu je tvrtke Studio 92 d.o.o. koja upravlja Studijom Kairos b&b. Svi tekstovi i fotografije na stranici  u vlasništvu su spomenute tvrtke i nije dozvoljeno njihovo neovlašteno preuzimanje ili zloupotreba.  Fotografije i priopćenja za medije koja se nalaze u sekciji press room  namjenjena su za objavu u tiskanim i elektronskim medijima uz poštivanje pravila novinarske struke. Kod svakog korištenja fotografija, onaj tko ih objavljuje obavezuje se potpisati ih našim zaštitnim znakom (Bed&Breakfast Studio Kairos), a ukoliko su na fotografijama vlasnici ili  zaposlenici, navesti o kojim se točno osobama radi. Dozvoljeno je objavljivati link naše stranice na drugim web mjestima bez posebnog dopuštenja Studija Kairos.

Informacije na ovim stranicama smatraju se ispravnima u trenutku unošenja. Svi podaci redovito će se pregledavati, a eventualne greške odmah uklanjati. Studio 92 d.o.o. zadržava pravo promjene podataka na ovim stranicama bez posebnog upozorenja. Korištenjem ovih web stranica obavezujete se da informacije ovdje dobivene nećete koristiti u zabranjene ili ilegalne svrhe ili radnje. Ove stranice mogu sadržavati linkove na stranice drugih tvrtki ili osoba. Ti linkovi služe za informiranje gostiju i Studio Kairos ne snosi odgovornost za točnost informacija ili sadržaj tih stranica.

7.  Osiguranje

Svi korisnici smještaja u Studiju Kairos pokriveni su osiguranjem od odgovornosti trećih osoba ukoliko se dogodi materijalna šteta ili povreda za koju se utvrdi da je uzrokovana neodgovornim ponašanjem osoblja ili vlasništva Studija Kairos. Tvrtka ne preuzima odgovornost za eventualne povrede ili štetu nastalu neispravnim korištenjem uređaja i opreme.

8. Osiguranje od rizika otkaza putovanja

Ukoliko gost prilikom rezervacije predviđa da bi zbog određenih situacija morao otkazati putovanje, Studio Kairos preporuča uplatu police osiguranja od otkaza. Osiguranje od otkaza ne može se uplatiti naknadno, nego samo kod prijave za putovanje. Premija osiguranja izračunava se zavisno o vrijednosti putovanja, a prema cjeniku Osiguravajućeg društva. Osiguranje od otkaza vrijedi samo u sljedećim slučajevima i to uz obaveznu pismenu potvrdu:

– smrt

– nesretni slučaj s teškom tjelesnom ozljedom

– iznenadna akutna bolest, za koju je potrebna neodgodiva liječnička skrb

– poremećaji u trudnoći

– nepodnošenje cjepiva, kojeg je osiguranik bio dužan obvezatno primiti, prema pozitivnim propisima zemlje u koju putuje

– štete na imovini uzrokovane požarom, elementarnom nepogodom ili namjernim krivičnim djelom treće osobe

– vojna vježba.

Ukoliko korisnik usluge nema ugovoreno osiguranje od otkaza, a mora otkazati putovanje i ima potvrdu o jednom od navedenih nepredviđenih zapreka, Studio Kairos zadržava pravo naplate  prema pravilima navedenim u članku 13. ovog Ugovora. Kod otkazivanja rezervacije ne isplaćuje se trošak nabavke viza ili putnih isprava i u slučaju da putnik ima uplaćeno osiguranje od otkaza. Uplatom police osiguranja od otkaza gost sva svoja potraživanja prenosi na osiguravajuće društvo čiju policu osiguranja od otkaza posjeduje, a Studio Kairos se obvezuje putniku osigurati svu dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje potraživanja putnika prema osiguravajućem društvu, a koja se odnosi na rezervaciju. Svi ostali uvjeti osiguranja nalaze se uz policu osiguranja te svakom putniku preporučamo da ih osobno pročita.

9. Iznajmljivanje bicikala

– Korisnik usluge  se obvezuje plaćati najamninu određenu po važećem cjeniku Studija Kairos. – Cijena se određuje ovisno o broju sati ili dana korištenja usluge.

– Korisnik usluge se obvezuje da  će čuvati preuzeti bicikl i rabiti ga isključivo za vožnju, te da će ga zaštiti od krađe (korištenjem šifre ili lokota) dok je bicikl u stanju mirovanja.

– Korisnik usluge ne smije nekoj  trećoj osobi prepustiti bicikl na korištenje ili podnajam.

– Za svaku štetu nastalu na biciklu tijekom najma, odgovoran je korisnik usluge  bez obzira da li je istu prouzročio sam ili neka druga osoba kojoj je bicikl prepustio na uporabu.

– Za nastalu štetu ili eventualnu krađu korisnik usluge je dužan  snositi troškove u visini od 80% maloprodajne cijene opreme ili bicikla što iznosi 250 eura.

– Gost koji iznajmi bicikl obavezuje se na odgovorno ponašanje u prometu i preuzima svu odgovornost za eventualnu štetu ili povredu nastalu zbog nepoštivanja prometnih pravila.

10. Rezervacije i uplate

Rezervacija noćenja s doručkom može se izvršiti na našoj web stranici. Nakon odabira datuma, broja noćenja i broja osoba, potrebno je kliknuti na ‘update’ (osvježi) kako bi provjerili raspoloživost sobe u navedenom terminu i ukupnu cijenu. Ukoliko su termin i soba slobodni, potrebno je kliknuti na ”book now’ (rezerviraj sada) nakon čega će se otvoriti voucher usluge i prazna polja za unošenje osobnih podataka onoga koji rezervira uslugu. Podsjećamo korisnike usluga da za provedbu transakcija na  našoj  stranici moraju biti punoljetni. Nakon ispunjavanja obaveznih polja (upisivanja imena i email adrese) ponovno kliknite na ‘book now’ i na email adresu će vam ubrzo stići potvrda termina. Kako bi željeni termin rezervirali, potrebno je uplatiti 30 posto od ukupnog iznosa usluge što je naznačeno na vaucheru u emailu. Uplatu možete izvršiti preko Paypala, najpouzdanijeg internet servisa za transfer novca, uplatom putem opće uplatnice na žiro-račun tvrtke Studio 92 d.o.o. (provjerite podatke na stranici u rubrici Kontakti) ili osobno na adresi Vlaška 92 u Zagrebu.

Prilikom izvršene rezervacije putnik potvrđuje da je prethodno upoznat s Općim uvjetima pružanja usluge te da ih u cijelosti prihvaća. Ukoliko u rezerviranu smještajnu jedinicu dođe više osoba nego što je naznačeno prilikom rezervacije smještaja, pružatelj usluga ima pravo uskratiti uslugu nenajavljenim putnicima ili prihvatiti sve putnike uz nadoplatu nenajavljenih putnika na licu mjesta.

Upozoravamo korisnike usluga da za provedbu transakcija na našoj  stranici moraju biti punoljetni, te da time prihvaćaju financijsku odgovornost za transakcije koje osobno izvrše ili ih u njihovo ime izvrše maloljetne osobe koje stanuju u zajedničkom kućanstvu. Korisnik usluge je odgovoran za nadzor nad maloljetnim osobama koje ovdje koriste njegove  podatke, te za istinitost i točnost podataka koje nam daje za provedbu rezervacije ili financijske transakcije. U slučaju bilo kakve zloupotrebe ove stranice (upis lažne rezervacije ili sl.) tim osobama bit ćemo prisiljeni onemogućiti  pristup.

11.  Cijena usluge

U osnovnu cijenu usluge Studija Kairos uključeno je noćenje s doručkom, korištenje interneta, klima uređaja, kabelske TV, ručnika,  sušila za kosu te svakodnevno pospremanje sobe. U cijenu je uključen i PDV. Cjenik za pojedinu sobu naveden je  na web stranici i na brošurama uz njen opis.

Posebne ili dodatne usluge su one koje nisu uključene u osnovnu cijenu smještaja, a tu spadaju:

– Puni pansion (posluživanje ručka i večere u našem prostoru iz obližnjeg restorana)

– Ponuda pića

– Iznajmljivanje  bicikala

– Office paket (printanje/kopiranje dokumenata)

– Korištenje perilice i sušilice rublja

– Glačanje odjeće

– Prodaja suvenira

Djeca do 2 godine ne plaćaju smještaj, djeca od 3 do 10 godina plaćaju  50 % nižu cijenu, dok djeca starija od 10 godina plaćaju punu cijenu. Cijene usluge objavljene su u eurima, odnosno u kunama za hrvatske putnike. Studio Kairos zadržava pravo promjene objavljenih cijena. Ukoliko dođe do povećanja cijene nakon što je gost uplatio rezervaciju, Studio Kairos garantira cijenu usluge koja je bila aktualna kod uplate rezervacije. U slučaju paralelnih akcija popusti se ne zbrajaju.

12.   Boravišna pristojba

Prema važećem Zakonu o boravišnoj pristojbi Republike Hrvatske, gost je dužan platiti boravišnu pristojbu istovremeno s plaćanjem usluge smještaja. U Zagrebu ona iznosi 7 kn dnevno za odrasle osobe,  mladi od 12. do 18. godina imaju popust od 50% na taj iznos, dok djeca do 12. godina ne plaćaju boravišnu pristojbu. U cijenu noćenja s doručkom Studija Kairos nije uračunata boravišna prostojba već je zasebno iskazana.

13.   Pravo putnika na promjene i otkaz od putovanja

U slučaju da gost želi promijeniti ili otkazati rezervaciju učinjenu prema njegovom zahtjevu, mora to učiniti pismeno (e-mailom ). Pod promjenom se smatra promjena broja osoba ili imena korisnika usluga smještaja ili datuma početka i/ili završetka korištenja usluge najkasnije 15 dana prije početka korištenja usluge. Ukoliko gost otkaže rezervaciji 15 dana prije planiranog dolaska, Studio Kairos zadržava uplaćeni depozit.

Ukoliko gost u rezervirani smještaj ne dođe do ponoći na dan početka usluge, a nije se pružatelju usluge, rezervacija se smatra otkazanom, a Studio Kairos zadržava 30 posto iznosa uplaćenog kod rezervacije.

14.   Prtljaga

Odjeću, obuću i druge stvari gost može spremiti u ormar koji mu je na raspolaganju u sobi dok vrijednosne papire, novac, nakt ili neke druge dragocjenosti može staviti na čuvanje u našem sefu tijekom boravka u Studiju Kairos. Sefovi se ne nalaze u sobama.

15.   Rješavanje prigovora

Ako su usluge iz ponude nekvalitetno izvršene, gost  može zahtijevati razmjernu odštetu tako da priloži pismeni prigovor. Svaki gost ima pravo prigovora zbog neizvršene uplaćene usluge.

Gost je dužan na dan dolaska odmah kod predstavnika pružatelja usluga ( recepcionera ili vlasnika smještaja) reklamirati neodgovarajuću uslugu.

Studio Kairos  se ne može smatrati odgovornim za eventualne nepovoljne klimatske uvjete, čistoću ili gužvu na destinaciji te sve ostale slične situacije i događaje koje mogu uzrokovati nezadovoljstvo putnika, a ne tiču se direktno kvalitete naše smještajne jedinice.

16.   Nadležnost suda

Pružatelj i korisnik usluge nastojat će eventualne sporove u primjeni Općih uvjeta rješavati sporazumno, a u protivnom podvrgavaju se odluci nadležnog suda u Zagrebu, a mjerodavno pravo će biti Hrvatsko pravo.